Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/Slider_images/2.png/Slider_images/5.png/Slider_images/4.png/Slider_images/1.png



Permohonan Lesen Memandu dan Lesen Kenderaan
Renewal of Driving Licence and Vehicle Licence
Smart Nation Through Digital Transformation Conference - Afternoon Session

Sabtu, 25 September 2021 - Pengambilan Paket Kecil dan Bungkusan di Pusat Memproses Mel dan Bungkusan (MPC)

Dalam mengutamakan keselamatan pelanggan dan kakitangan Jabatan Perkhidmatan Pos (JPP) di seluruh negara, JPP akan terus mengikut perkembangan terkini keadaan dan situasi berhubung COVID-19. Sehubungan itu, JPP akan terus komited dalam memastikan perkhidmatan kepada pelanggan-pelanggan adalah selaras dengan saranan Kementerian Kesihatan bagi memastikan mengurangkan penularan COVID-19, terutamanya pada pelanggan-pelanggan JPP.

Khamis, 23 September 2021 - Keluaran Sampul Surat Rasmi Hari Pertama Dan Setem Kenang-Kenangan Jambatan Sultan Haji Omar ‘Ali Saifuddien 23 September 2021

Jabatan Perkhidmatan Pos, Negara Brunei Darussalam mengeluarkan Sampul Surat Rasmi Hari Pertama dan Setem Kenang-kenangan Jambatan Sultan Haji Omar 'Ali Saifuddien. Setem Kenang-kenangan ini siap sedia untuk dijual kepada orang ramai yang berminat untuk mendapatkannya bermula pada hari Khamis, 16hb Safar 1443 bersamaan dengan 23hb September 2021.

Rabu, 22 September 2021 - Notis Penutupan Sementara Bangunan Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi

Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi ingin memaklumkan bahawa bangunan Kementerian ini di Jalan Menteri Besar akan DITUTUP pada hari Rabu, 15 Safar 1443 bersamaan 22 September 2021 untuk memberi laluan kepada kerja-kerja pembersihan iaitu sebagai langkah berjaga-jaga dalam sama-sama membendung wabak COVID-19 serta bagi menjaga kesejahteraan warga Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi serta orang ramai yang berkunjung ke Kementerian ini.

Selasa, 21 September 2021 - Statistical Release

Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi (MTIC) melalui kerjasama dengan Jabatan-jabatan serta agensi dan pihak-pihak berkuasa di bawahnya telah menghasilkan perangkaan yang berkaitan dengan perkembangan sektor pengangkutan dan infokomunikasi di Negara Brunei Darussalam bagi tempoh tahun 2016 hingga suku kedua tahun 2021.