Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/Slider_images/2.png/Slider_images/5.png/Slider_images/4.png/Slider_images/1.pngPelan Strategik Keselamatan Jalan Raya Brunei Darussalam 2025
Digital Economy: Episode 3
Digital Economy: Episode 2

Khamis, 08 April 2021- Memperkenalkan Fungsi Pencarian (Search) Nombor Pendaftaran NomborKu

Susulan Sidang Media dan Siaran Akhbar Jabatan Pengangkutan Darat (JPD) pada 24 Februari 2021, Jabatan ini ingin memaklumkan kepada orang ramai bahawa laman info nombor pendaftaran kenderaan iaitu NomborKu (www.jpd.gov.bn/NomborKu) yang telah dilancarkan pada tarikh yang sama di atas, kini sudah mempunyai ciri pencarian (search) bagi semua siri nombor-nombor pendaftaran.

Sabtu, 03 April 2021 - Hari Terbuka Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi

Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi (MTIC) telah mengadakan satu hari terbuka hari ini bertempat di Bangunan Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi. Tujuan hari terbuka ini diadakan untuk memberi pengenalan Kementerian ini serta memberigakan beberapa dasar-dasar dan Pelan Strategik dibawah Kementerian ini termasuk Kenderaan Elektrik (EV).

Thursday, 01 April 2021 – Commemoration of World Meteorological Day 2021

Brunei Darussalam, as a member of the World Meteorological Organisation (WMO) and through the Brunei Darussalam Meteorological Department (BDMD), Ministry of Transport and Infocommunications, today celebrates World Meteorological Day 2021.

Khamis, 01 April 2021 - Utamakan Keselamatan Jalan Raya

Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi (MTIC) melalui Majlis Kebangsaan Keselamatan Jalan Raya (MKKJR) ingin memohon orang ramai untuk meningkatkan kewaspadaan dan sentiasa berhati-hati, berhemah dan bertimbang rasa selaku pengguna jalan raya dengan mementingkan keselamatan diri dan pengguna jalan raya lain.